Effie Awards

Gyakran ismételt kérdések

Mikor minősül egy pályázati anyag teljesnek? Kapok visszaigazolást a leadásról?
Minden nevező kizárólag az online nevezési rendszerben adhatja le a pályázati anyagát. A jelentkezés nem minősül teljesnek, amíg minden információ (a nevezési díjjal együtt) leadásra nem kerül online és a nevezési díj összege átutalással be nem érkezik a Szervezők számlájára (legkésőbb 2022. augusztus 1. 12:00-ig minden nevezni szánt Effie pályázati anyagot be kell adni, valamint a nevezési díjat tartalmazó számlán szereplő határidőre a nevezési díjnak be kell érkeznie.) Miután kitöltötte és lezárta, ezzel beküldte a pályázati anyagát az online nevezési rendszerben, megerősítő e-mailt küldünk a kapcsolattartóként megjelölt személynek arról, hogy a pályamű beérkezett, ellenőrzését formai szempontból megkezdtük, ezt követően küldeni fogjuk az esetleg szükséges hiánypótlási tájékoztatást valamint a nevezési díj számláját.

Melyik kategóriában nevezzem a pályamunkámat?
Tekintse át az Effie weboldalán található kategóriadefiníciókat és annak alapján döntsön. Kérdés esetén a szervezők rendelkezésre állnak.

Nevezhetek egy pályamunkát több kategóriában is?
Igen. Érdemes több döntőbe jutási esélyt adni egy adott pályaműnek. Külön nevezési lapot kell kitölteni a kreatív anyagok csatolásával. Ez új nevezésnek minősül, új nevezési díj megfizetésével jár.

Minden pályamunkát az adott kategória követelményeihez kell igazítani a lehetséges mértékben. A zsűri gyakran elégedetlen, amikor egy pályamunka nyilvánvalóan nem passzol a bírált kategóriába, vagy szó szerint ugyanazt olvassák többedszer más-más kategóriánál. Az Effie Hungary szervezői fenntartják a jogot a nevezett munkák másik kategóriába sorolására, a kategóriák további felosztására, átfogalmazására, illetve adott esetben akár vissza is utasíthatják a nevezést.

De figyelni kell arra, hogy a „Klasszikus médiumokat nem tartalmazó kampányok” kategóriába nevezett alkotások nem indíthatók egyúttal a Kis költségvetésű kampányok kategóriában is.

Mekkora lehet a pályamunka maximális terjedelme (pl. szószám)?
Az egyes kérdésekhez maximális szószámot/karakterszámot is megszabtunk, amelyeket az online nevezési rendszerben feltüntettünk, az adott szövegboxoknál.

Nevezhetek olyan tevékenységet, amely az érvényességi időszak előtt indult?
Hamarabb is kezdődhetett a kampány, de a megadott időintervallumon belül (2021. január 1. és 2022. április 30. között) kellett megvalósulnia Magyarországon, a pályázónak a fenti időszakra vonatkozó adatokat kell megadnia. A zsűri csak fenti érvényességi időszakon belüli eredményeket veszi figyelembe. Az azt megelőző időszak adatai csak a munka előzményeinek bemutatására használhatók. 2022. április 30. utáni eredmények nem nyújthatók be a 2022. évi Effie Awards Hungary versenyre.

Adaptációval is lehet nevezni?
Igen. Az Effie hatékonysági és nem kreatív verseny, MINDEN MEGBÍZÓ ÉS MINDEN ÜGYNÖKSÉG sikeres munkája előtt nyitva áll! A 2022. évi Effie-n való részvételhez a pályamunkában leírt eredményes aktivitásnak (nemzetközi adaptáció vagy hazai eredetű koncepcióként) Magyarországon kellett megvalósulnia 2021. január 1. és 2022. április 30. között. A formai követelmények szigorú betartása és –ez nem kell:”akár a kizárást maga után vonható” – a szabálysértések elkerülése is nagyon fontosak, ezeket és a nevezéssel kapcsolatos további információkat az Effie weboldalán találja.

Ki nevezhet a versenyre?
Minden olyan piaci szereplő (pl. megbízó, ügynökség, médiavállalat) nevezhet, amelynek kampánya, marketing tevékenysége, eseménye Magyarországon, a megadott érvényességi időszak során valósult meg. Függetlenül attól, hogy melyik vállalat veszi fel a Nevező szerepét, fontos, hogy legyen engedélye a pályázati anyag benyújtására, és megfelelően tüntesse fel az alkotók között az összes olyan másik vállalatot, amely közreműködött a pályamunkában leírt aktivitás létrejöttében.

Egy másik ügynökséggel dolgoztam együtt a pályázati anyagon. Hogyan tüntessem fel őket az alkotók listáján?
Az alkotók listáján minden olyan kreatív és stratégiai partnernek szerepelnie kell, akik hozzájárultak a marketingkommunikációs tevékenységhez. Az ügyfelet és legalább egy vezető ügynökséget mindenképp meg kell nevezni.

Ha a pályamunka döntős vagy díjazott lesz a 2022. évi Effie-n, a megadott közreműködők listáját felhasználjuk a 2022. évi Effie Hatékonysági Index és a magyarországi Hatékonysági Ranglista eredményeinek összesítésénél. Mivel a nevező és a további közreműködő cégek különböző pontértéket kapnak, lényeges, hogy minden márka és cégnevet megfelelően tüntessenek fel a nevezéskor!

Milyen titoktartási szabályzat vonatkozik az írásos pályaművekre?
Az Effie titoktartási szabályzata az Effie weboldalon olvasható.

Szeretnék zsűritag lenni. Hogyan jelentkezhetek?
Szívesen vesszük jelentkezését, amennyiben Ön minimum 5 éve vezető beosztásban dolgozik a marketingkommunikációs iparágban. Zsűritagnak lenni az egyik legjobb mód arra, hogy lássuk, milyen értéket képvisel a díj. A zsűritagok értékelik a lehetőséget, mert így megtapasztalhatják, hogyan működik a siker a saját „Termék/szolgáltatás” kategóriájukon kívül (legtöbbször jó ötletekkel is gazdagodnak, amelyeket saját kategóriájukban is alkalmazhatnak), és új kapcsolatok létesítésére is remek alkalom.

Az Effie-zsűritagok kiválasztásának célja az, hogy olyan kiegyensúlyozott zsűri testületek jöhessenek létre mind a két fordulóban, amelyek valamennyi terület szakértelmét képviselik (ügyfeleket, ügynökségeket, médiumokat, kutatást, oktatást). A szervezők nem tudják szavatolni, hogy minden jelentkezőből/jelöltből zsűritag válik az adott évben. A jelentkezési lap kitöltésével azonban a javasolt nevek felkerülnek az Effie jelöltjeinek listájára. Az Effie aktívan támogatja a részvételt a szakma minden területéről. Zsűritagnak történő jelentkezését az Effie weboldalon teheti meg.

Eseménynaptár

Főtámogatók:
httpool

Feliratkozás

Hírek, aktuális információk a 2023-as versenyről első kézből, elsők között.

onbrands
onbrands
Digital hungary
AWARDING IDEAS THAT WORK ®
© Effie Worldwide, Inc. All Rights Reserved. Effie is a registered trademark / service mark of Effie Worldwide, Inc.
MAKSZ         IAA
X
Szöveg
X
Szöveg